top of page
colage2.jpg

SUMARUL PROIECTULUI

Proiectul cu titlul „Practice through Erasmus +, a chance to become European specialists” se derulează  între 01.10.2020-31.12.2021, prelungit până în 31.05.2022 È™i are ca scop creÈ™terea atractivității practicilor de formare profesională de la nivelul È™colii noastre, prin înlăturarea sau ameliorarea punctelor slabe constatate în desfășurarea modulelor din cadrul stagiilor de pregătire practică, astfel încât elevii să devină mai motivaÈ›i a se forma la standarde profesionale înalte, pentru È™anse sporite de inserÈ›ie pe piaÈ›a muncii. Proiectul îÈ™i propune să îmbunătățească practicile manageriale ale È™colii, oferind o soluÈ›ie pentru stimularea creÈ™terii stimei de sine È™i a motivaÈ›iei pentru învățare È™i formare profesională a elevilor proveniÈ›i din grupuri cu oportunități reduse, încurajând participarea a 10 elevi din această categorie.

​

Obiectivul general al proiectului vizează Îmbunatățirea competentelor profesionale È™i personale pentru 36 de elevi, prin mobilități europene, astfel încât la finalul studiilor toÈ›i participanÈ›ii sa obÈ›ină la examenul de certificare a competentelor profesionale calificativele „Excelent” sau „Foarte bine”

​

Obiective specifice:

​

O1.Dezvoltarea cunoÈ™tinÈ›elor È™i abilitaÈ›ilor de specialitate pentru 36 de elevi,  28 de la învățământul profesional/dual È™i 8 de la învățământul liceal, din care 10 elevi cu oportunități reduse, prin desfășurarea de stagii la parteneri de pe piaÈ›a muncii europene, astfel încât la finalul studiilor aceÈ™tia să fie mai pregătiÈ›i pentru ocuparea unui loc de muncă.

​

O2.Îmbunătățirea competentelor transversale È™i lingvistice pentru 36 de participanÈ›i, prin pregătire practică în companii europene, astfel încât la finalul stagiului 90% dintre ei sa poată comunica în limba engleza È™i sa fie mai pregătiÈ›i pentru angajare È™i pentru viata de adult.

​

O3:Diversificarea și aprofundarea parteneriatelor transnaționale prin stabilirea unor noi platforme de colaborare, pe diverse nivele, care sa contribuie la creșterea calității actului educational, a practicilor manageriale ale instituției și la oferirea de oportunități pentru elevii din medii defavorizate.

​

ConÈ›inutul activităților practice se regăseÈ™te în curricula calificării:

​

-Calificarea tehnician în telecomunicaÈ›ii, clasa a XI-a, se parcurg 90 din cele150 de ore ale Modulului „Sisteme de operare È™i aplicaÈ›ii pentru terminale inteligente”, următoarele teme: Instalarea È™i configurarea sistemului de operare Windows, Instalarea È™i configurarea sistemului de operare Android, Instalarea È™i configurarea sistemului de operare IOS, Instalarea È™i configurarea sistemului aplicaÈ›iilor specifice.

-Calificarea electromecanic utilaje È™i instalaÈ›ii industriale, învățământ profesional, clasa a X-a, se parcurg 90 de ore din cele 270 de ore ale  CDL-ului „Măsurări în electromecanica”, următoarele teme:Aparate electrice pentru măsurarea mărimilor electrice, Analiza metodelor de măsurare a mărimilor electrice în instalaÈ›iile electromecanice.

-Calificarea Mecanic auto, clasa a X-a, învățământ profesional, se parcurg 90 de ore din cele 270 ale CDL ului „ConstrucÈ›ia È™i funcÈ›ionarea automobilului„, următoarele teme:Variante de motorizare pentru automobile, Transmisia automobilului, Sistemele de conducere a automobilelor, Componentele de susÈ›inere È™i propulsive.

​

Mobilitățile s-au desfășurat în 3 fluxuri, vizând următoarele grupuri È›intă:

​

​-Fluxul 1- 14 elevi din cls.a X-a profesionala, Mecanic auto în mai 2021, în Portugalia

-Fluxul 2 - 8 elevi din cls.a XI-a liceu,Tehnician de telecomunicaÈ›ii, iunie  2021, în Cipru

-Fluxul 3- 13 elevi din cls.a X-a profesionala, Electromecanic utilaje È™i instalaÈ›ii industriale în februarie 2022 în Spania

 

Rezultate așteptate:

​

Tangibile:36 certificate Europass Mobility,36 certificate de participare, 3 Acorduri de învățare pentru cele trei calificări din proiect, 4 Newsletters, realizate trimestrial împreuna cu partenerii, în forma tipărită È™i electronic,vor conÈ›ine informaÈ›ii despre parteneriat, mobilități, rezultate,1 ebook, colecÈ›ie de impresii ale participanÈ›ilor, cu suport vizual care va putea fi accesat pe site,36 mape de practica, 1 portofoliu cu resursele didactice realizate È™i un ghid de bune practici,1 pachet informativ (broÈ™ură, roll-up, foldere, notebook, calendar, postere, videoclipuri)  1 site al proiectului, actualizat continuu.

Intangibile: cunoÈ™tinÈ›ele È™i experienÈ›ele acumulate de participanÈ›i,consolidarea competenÈ›elor în domeniile telecomunicaÈ›ii, mecanica È™i electromecanica, ameliorarea competenÈ›elor lingvistice, îmbunatățirea stilului managerial.

PARTENERI

MEP.jpg
MEP Europrojects S.L
GRANADA, SPANIA

MEP Europrojects S.L,organizaÈ›ie intermediară È™i firma „MANUEL CALLEJÓN PÉREZ”, organizaÈ›ie de primire din Granada,Spania...Read more
MobilityFriends.png
ASSOCIACAO INTERCULTURAL AMIGOS DA MOBILIDADE, BARCELOS, PORTUGALIA
Amigoos de Mobilidad, organizaÈ›ie intermediară È™i Barcelturbo – Reparação Auto, Lda, organizaÈ›ii de primire  din oraÈ™ul Barcelos,Portugalia...Read more

Partener

Partener

Rivensco.jpg

Rivensco Consulting,

PAPHOS, CIPRU

Rivensco Consulting , org. intermediară și firmele L. Lazarou CTC și A. K. M. Network, organizații de primire din Paphos, Cipru...Read more

Partener

LTAD_sigla noua.jpg
Liceul Tehnologic ”Alexandru DomÈ™a” Alba Iulia, ROMANIA
Liceul Tehnologic ”Alexandru DomÈ™a” Alba Iulia este o instituÈ›ie de învățământ cu tradiÈ›ie în domeniul pregătirii profesionale È™i tehnice nu numai în municipiul  Alba Iulia...Read more

Coordonator

bottom of page